ZF 24

Învăţămintele răscumpărărilor făcute de companii pe bursă: Preţul acţiunii urcă doar pe termen scurt

Învăţămintele răscumpărărilor făcute de companii...

Autor: Adrian Cojocar

01.10.2013, 00:07 348

În ultima perioadă, tot mai multe companii listate pe bursa de la Bucureşti au anunţat operaţiuni de răscumpărare a acţiunilor, dar experienţele anterioare au arătat că aceste operaţiuni conduc la aprecierea cotaţiei pe bursă doar pe termen scurt. Spre finalul operaţiunilor preţul acţiunilor revine de cele mai multe ori la valoarea anterioară, în lipsa altor evenimente care să sprijine cotaţia.

În prezent, pe bursă desfăşoară operaţiuni de răscumpărare de acţiuni reţeaua de farmacii Ropharma Braşov (RPH), Fondul Proprietatea (FP) şi Electroprecizia Săcele (ELZY), însă au mai fost anunţate astfel de operaţiuni la producătorul de lactate Albalact-Alba Iulia (ALBZ), compania imobiliară Generalcom Bucureşti (GECM), Altur Slatina (ALT), care fabrică piese auto, producătorul de aspiratoare Electroargeş Curtea de Argeş (ELGS), ultimele două companii făcând parte din grupul controlat de Cătălin Chelu.

Acţiunile producătorului de bere Bermas Suceava (BRM), care a finalizat în luna martie a acestui an o campanie de răscumpărare a propriilor acţiuni, au crescut iniţial după anunţul privind programul de răscumpărare cu 87%, însă ulterior acţiunile au pierdut o treime din valoare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO