ZF 24

Investitorii au făcut „deal“-uri de 80 mil. lei cu acţiunile BRD

Investitorii au făcut „deal“-uri de 80 mil. lei cu...

Autor: Roxana Pricop

12.06.2014, 00:03 298

Investitorii au încheiat tranzacţii de tip „deal“ în valoare de 80 de milioane de lei cu acţiunile BRD în prima parte a lunii iunie, indicând astfel un interes tot mai ridicat pentru cea mai valoroasă bancă listată la bursa din Bucureşti.

Tranzacţiile de tip „deal“, cunoscute şi ca tranzacţii nego­cia­te, se realizează pe un segment separat al Bursei de Valori Bucu­reşti şi au o valoare minimă de 50.000 de euro, fiind astfel accesate de investitorii calificaţi şi de fondurile de inves­tiţii. În general, înainte de încheierea unei astfel de tranzacţii, cum­părătorul şi vânzătorul stabilesc dinainte termenii tran­zacţiei (numărul de acţiuni şi preţul). Preţul poate fi diferit de cel la care acţiunile se tranzacţionează pe piaţa principală (regu­lar), putând varia cu 15% (în plus sau minus) faţă de refe­rinţă (adică faţă de preţul de închidere din şedinţa precedentă).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO