Investitorii au făcut „deal“-uri de 80 mil. lei cu acţiunile BRD

12 iun 2014 Autor: Roxana Pricop

Investitorii au încheiat tranzacţii de tip „deal“ în valoare de 80 de milioane de lei cu acţiunile BRD în prima parte a lunii iunie, indicând astfel un interes tot mai ridicat pentru cea mai valoroasă bancă listată la bursa din Bucureşti.

Tranzacţiile de tip „deal“, cunoscute şi ca tranzacţii nego­cia­te, se realizează pe un segment separat al Bursei de Valori Bucu­reşti şi au o valoare minimă de 50.000 de euro, fiind astfel accesate de investitorii calificaţi şi de fondurile de inves­tiţii. În general, înainte de încheierea unei astfel de tranzacţii, cum­părătorul şi vânzătorul stabilesc dinainte termenii tran­zacţiei (numărul de acţiuni şi preţul). Preţul poate fi diferit de cel la care acţiunile se tranzacţionează pe piaţa principală (regu­lar), putând varia cu 15% (în plus sau minus) faţă de refe­rinţă (adică faţă de preţul de închidere din şedinţa precedentă).

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 12.06.2014

 
Cuvinte cheie:
actiuni
, brd
, investitori
, bucuresti
, bursa
, tranzactii
, banca
, incheiere
, valoare
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide