ZF 24

Investitorii in obligatiuni de stat nu mai mizeaza pe tarile din centrul si estul Europei

18.02.2009, 15:31 25

Datoriile guvernamentale ale Ungariei, Poloniei si Cehiei au dus la scaderea ratingurilor de catre investitorii in bonduri, informeaza Bloomberg.

Conform agentiei de stiri, investorii cer ca randamentul pentru obligatiunile emise de guvernul ungar sa fie cu 20 de puncte procentuale mai mari decat cele emise de cel brazilian. Acest lucru se intampla in ciuda faptului ca ratingul oferit de Moody's pentru datoriile externe ale Braziliei se afla cu patru niveluri sub cel oferit Ungariei.

De asemenea, riscul ca Polonia sa intre in incapacitate de plata este considerat asemanator cu cel al Serbiei, care se afla cu sase nivelul mai jos conform ratingului agentiei Standard & Poor's.

"Cu toti fug mancand pamantul", a declarat Lars Christensen, seful departamentului de strategii pentru pietele emergente din cadrul Danske Bank. "Pietele au hotarat ca regiunea central si est europeana este zona subprime a Europei".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO