Investitorii şi-au aranjat portofoliile cu „deal-uri“ de 16 milioane de lei pe Bursă

28 feb 2014 Autor: Monica Juganaru

Bursa de la Bucureşti a închis şedinţa de joi în urcare cu 0,39%, într-o piaţă dominată de transferuri deal şi unde acţiunile Fondului Proprietatea (FP) au crescut cu 0,62%, după ce în şedinţa precedentă au coborât cu peste 2%, ca urmare a reintrării Hidroelectrica în insolvenţă.

Jucătorii au realizat tranzacţii în valoare de 27,85 mil. lei ( 6,18 mil. euro), sub rulajul de miercuri, de 33,6 milioane lei (7,4 mil. euro). Puţin peste jumătate din lichi­di­tatea de joi a fost aco­perită de deal-uri cu acţiuni BRD (4,93 mi­lioa­ne lei), SIF Mun­te­nia (4,73 mil. lei), FP (2,77 mil. lei), Banca Tran­sil­vania (1,72 mil. lei) şi OMV Petrom (1,7 mil. lei). Transfe­rurile cu acţiu­nile BRD au fost reali­za­te la un preţ de 8,8 lei, cu 0,23% sub cotaţia de miercuri.

WikiZF: Profilul companiei Fondul Proprietatea

WikiZF: Profilul companiei Hidroelectrica

Acţiunile Fondului Proprietatea au fost cele mai lichide din piaţa principală, cu operaţiuni de 4,87 mil. lei, iar preţul a avansat cu 0,62%, la 0,8025 lei.

Cu aceste titluri a fost realizat şi un deal, de 2,77 mil. lei, la un preţ cu 0,31% peste cotaţia de la închiderea zilei anterioare.

Scăderea de miercuri a fost cauzată în principal de reintrarea Hidroelectrica în insolvenţă. Fondul deţine 19,94% din acţiunile Hidroelectrica, iar produ­că­torul de energie ar urma să fie listat la bursă în luna iunie, prin vânzarea a 15% din acţiuni. Apropierea momentului listării Hidroelectrica a fost unul dintre motivele creşterii acţiunilor Fondului Proprietatea în ultimele luni.

WikiZF: Profilul companiei  BRD

WikiZF: Profilul companiei OMV Petrom

Potrivit şefului direcţiei de priva­tizare din cadrul Departamentului pentru Energie, Gabriel Dumitraşcu, Ministerul Economiei va scoate „cât mai repede“ Hi­dro­electrica din insolvenţă, fiind posibilă o cale extraor­dinară de atac, şi va restruc­tura compania, prin re­nun­ţarea la investiţiile care nu contribuie la pro­ducţia de electricitate.

Tranzacţiile negociate cu acţiunile SIF Muntenia (SIF4), în sumă de 4,73 mil. lei, au fost reali­zate la un preţ de 0,845 lei, cu 0,94% sub referinţă.

WikiZF: Profilul companiei Banca Transilvania

Acţiunile OMV Petrom au consemnat al doilea rulaj din piaţa principală, de 1,88 milioane de lei, iar preţul a urcat cu 0,29%, la 0,448 lei. Jucătorii au realizat şi două transferuri negociate, în valoare de 1,7 milioane lei, la un preţ cu 0,18% peste nivelul de miercuri.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 28.02.2014

 
Cuvinte cheie:
bursa
, Investitori
, portofolii
, fondul proprietatea
, hidroelectrica
, omv petrom
, insolventa

Campurile marcate cu rosu nu sunt valide!

Comentariul a fost adaugat si va aparea dupa ce va fi moderat!

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora de către redactori. Nu vor fi publicate comentariile care conţin injurii, un limbaj licenţios, instigare la încălcarea legii, la violenţă sau la ură, precum şi acuzaţii fără acoperire. De asemenea, pentru o mai bună comunicare, vă rugăm să oferiţi o adresă de mail validă. Vă mulţumim!

zf.ro
Abonează-te la Închide