ZF 24

Investitorii straini dau in judecata dezvoltatorii imobiliari din Romania

09.11.2009, 13:55 51

Tot mai multi dezvoltatori imobiliari din Romania care nu si-aurespectat angajamentele cu privire la termenul de predare alapartamentelor sunt dati in judecata de clientii din afara tarii,conform societatii de avocatura Enescu & Cuc din Bucuresti.

"In ultimele luni ne-au contactat mai multe zeci de clienti careintentioneaza sa demareze proceduri in instanta impotriva maimultor dezvoltatori din tara, in orase ca Bucuresti, Brasov, Clujsi Arad", spune Mihai Cuc, partener la societatea de avocatura.

Majoritatea dezvoltatorilor in cauza au incetinit foarte multsau chiar au sistat lucrarile din cauza lipsei lichiditatilor,intarziind predarea apartamentelor catre cumparatori.

"Exista insa si dezvoltatori care nici macar nu au inceputlucrarile, mai mult, nici macar nu au obtinut vreodataautorizatiile de construire, desi contractele de vanzare-cumparareau fost semnate incepand cu 2007. Aceasta situatie ne face sa neindoim de buna credinta a multora. Tot ceea ce trebuia in Romaniaboom-ului imobiliar pentru a incepe sa vinzi ceva ce nu exista eraun teren si un proiect arhitectural care sa ia ochii", sustinreprezentantii casei de avocatura.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO