ZF 24

Ion Florescu, acţionar al fondului de investiţii RC2: Se pot evita alte referendumuri dacă politicienii din UE ascultă ce vor oamenii şi fac nişte reforme

Ion Florescu, acţionar al fondului de investiţii RC2:...

Autor: Roxana Rosu

24.06.2016, 13:35 373

Orice criză este până la urmă şi o oportunitate şi se pot evita alte referendumuri în ţările membre dacă politicienii ascultă de ce vor oamenii şi fac nişte reforme ale Uniunii Europene, a spus Ion Florescu, 49 de ani, cel care a construit în 2005 la Londra compania de investiţii RC2

”Nimeni nu spune că UE este o instituţie perfectă, vor fi cereri de schimbare, va fi presiune pentru alte referendumuri. Dar se poate evita asta făcând nişte reforme, dacă politicienii ascultă ce cer oamenii.  O mare greşeală a UE a fost percepţia a fost că unele ţări îşi impun părerile asupra altor ţări mai mici şi mai slabe”.

România beneficiază de UE, de acţiunile comune, de NATO, are dorinţa clară de a fi parte din Europa. Nu se pune problema să iasă din UE.

Ion Florescu spune că nu se bucură de rezultatul votului, că nimeni nu se aştepta la acest rezultat, nici măcar cei care au votat pentru Brexit.

”Cred că este rezultatul nu doar ai ultimilor 2-3 ani, ci din urmă. UE este departe de Marea Britanie, britanicii nu au legătură emoţională cu UE, nu înţeleg cum se iau deciziile, ce face UE pentru ei. Plus discursul de emigraţie care a  a intrat în campanie pe la mijloc”.

În plus, Partidul Laburist a pierdut mult suport, în multe zone industriale, nu mai are aceeaşi legătură cu populaţia muncitoare.

”Acum sunt acţiuni ordonate ale băncilor centrale pentru a controla situaţia, erau pregătite, aveau un plan. Lira a picat iniţial, dar a început să revină acum.

Eu sunt investitor în România, nu în Anglia. E clar că este o tendinţă de a evita riscurile, de a pune bani în active sigure şi va fi mult mai prudentă pentru că va fi o perioadă de instabilitate.

Cred că a e bine că a demisionat Cameron, acum cei care au împins Brexitul vor trebui să facă ei curăţenie şi nu va fi plăcut”. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO