ZF 24

iPad, primele impresii despre tableta Apple - Engadget

iPad, primele impresii despre tableta Apple - Engadget
28.01.2010, 00:08 1231

Engadget,site-ul care se ocupa cu analiza tuturor noutatilor din domeniulIT&C, a dat verdictul, acesta putandu-se rezuma intr-o singurapropozitie: "Ramaneti la iPhone".

Astfel, noua tableta de la Apple, iPad, in ciuda faptului caeste superba - raspunzand repede la comenzi si fiind foarte subtire-, acesta nu difera cu prea mult fata de iPhone. Ce au observatredactorii Engadget in primele teste:

- Nu este usor. Se simte detul de greu daca este tinut intr-omana, avand 700 de grame.
- Ecranul este uimitor, cu o rezolutie de 1024x768. Seamana foartemult ca un iPhone urias.
- Viteza procesorului (1GHz) uimeste. Este foarte rapid la primavedere. Paginile web se incarca foarte repede, scrollul alunecandusor. Intrarea si iesirea din aplicatii se face foarterepede.
- Nu exista multitasking - nu poti rula mai multe programe inacelasi timp (spre exemplu sa asculti muzica in timp ce navighezipe internet sau citesti o carte). Aceasta este dezamagirea cea maimare a noului iPad, tinand cont de viteza cu care lucreaza.
- Citirea de carti electronice este adusa la un nou nivel,elementele vizuale marind foarte mult experienta cititului.
- Nu are camera, nici foto, nici video, eliminand posibilitateaconferintelor video. Nu poti trimite SMS-uri, neexistand niciunastfel de applet.
- Ruleaza sistemul de operare iPhone OS 3.2
- Tastatura on-screen e buna, nu grozava, nu reactioneaza asarepede ca la prezentarile video.
- Cel putin pentru moment nu a fost confirmat suport Flash pentrupaginile web.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO