ZF 24

Isarescu: Leul pare sa oscileze in limite normale

23.09.2008, 19:26 14

Cursul valutar pare sa oscileze in limitele normale pe o piata libera, fara presiuni semnificative intr-o directie sau alta, dupa corectia produsa pe piata in a doua jumatate a anului trecut, apreciaza guvernatorul BNR, Mugur Isarescu.
El explica ca piata a corectat singura cursul valutar ce se supraapreciase, iar BNR a ridicat dobanda de politica monetara in 7 reprize, pentru a o pastra real-pozitiva si a reduce decalajul dintre cererea agregata si productia interna. BNR a afisat marti o rata de referinta in crestere cu 3,12 bani, la 3,6596 lei/euro.

Pentru moneda americana, banca centrala a afisat un curs de referinta de 2,4812 lei/dolar, cu 1,02 bani sub nivelul de luni. Moneda nationala s-a depreciat pe tot parcursul sedintei interbancare de marti, ca urmare a cererii ridicate pentru euro, iar la inchiderea pietei rata de schimb se situa la 3,6620-3,6640 lei/euro, cu patru bani peste cotatiile de la sfarsitul sedintei precedente.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO