ZF 24

Iti cere sufletul nemuritor drept garantie pentru un imprumut

Isi ofera sufletul nemuritor pentru un imprumut

Foto: Reuters

05.07.2009, 13:17 41

Sunteti pregatiti sa va dati sufletul drept garantie pentru a primi un imprumut? In Letonia, o asemenea garantie este acceptata, o institutie de credit numita Kontora fiind gata sa ofere imprumuturi celor care isi vand sufletul, scrie Reuters.

Compania, reprezentata de Viktor Mirosiichenko, are deja astfel de "Intelegeri" semnate de persoanele care au contractat creditele.

Mirosiichenko a declarat ca firma sa nu va trimite recuperatorii sa ia banii inapoi de la cei care refuza sa plateasca si a promis ca nu va apela la violenta fizica. Cei care semneaza "Intelegerea" trebuie doar sa isi scrie prenumele fara a fi obligati sa arate documente.

"Daca nu ii vor returna ce poti sa faci? Nu vor avea suflet, atata tot", a spus reporterilor Reuters, reprezentantul companiei.

Intr-un birou de la subsolul unei cladiri, cu un calculator in fata si cu trei scaune, purtand ochelari de soare si un costum negru cu un tricou pe care scrie Kontora, Mirossichenko scoate un teanc de bani din buzunar pe masa pentru a arata ca vorbeste cat se poate de serios.

Letonia a fost cea mai lovita tara din Uniunea Europeana de criza economica. Somajul in crestere si bancile care si-au redus drastic imprumuturile, a condus la succesul companiilor mici care ofera imprumuturi in cantitati mici.

Mirosiichenko a declarat ca firma acorda persoanelor fizice mici imprumuturi pentru 1 pana la 90 de zile cerand insa in schimb dobanzi destul de piperate.

Conforma cestuia, in ultimele doua luni au apelat la imprumuturile sale 200 de oameni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO