ZF 24

Jaguar primeşte o injecţie de 1,7 miliarde de euro pentru a se bate cu BMW, Audi şi Mercedes

Jaguar primeşte o injecţie de 1,7 miliarde de euro...
10.09.2013, 16:34 472

Marca auto Jaguar va beneficia de o investiţie de 1,5 miliarde de lire sterline (1,7 miliarde de euro) de la compania mama, Jaguar Land Rover, ca parte a unei strategii de a face compania britanică mai competitivă pe segmentele de piaţă cu creştere rapidă şi volum mare de vânzări, scrie Financial Times.

Jaguar, care a rămas în urma brandului-soră  Land Rover în termeni de vânzări şi profitabilitate, a încercat fără succes să concureze la nivel global fără o gamă de modele completă, care să conţină de la maşini mici până la SUV-uri supradimensionate.

Investiţia de 1,7 miliarde de euro se va concretiza într-o nouă serie de vehicule care va începe cu un sedan de clasă mijlocie, programat pentru 2015, şi va include şi un vehicul compact crossover (un vehicul cu design de SUV, dar mai apropiat de maşinile de stradă). Noile modele sunt menite să dea mărcii britanice puterea să lupte cu branduri de lux precum BMW, Mercedes-Benz şi Audi. 

“Introducerea unui vehicul de talie mondială cu o arhitectură nouă de aluminiu ne va face mai competitivi, flexibili şi eficienţi în livrarea produselor noastre pentru clienţii din jurul lumii”, a declarat Ralf Speth, CEO Jaguar Land Rover.

Noua gamă de modele va fi prima care va folosi motoarele JLR, construite şi concepute de Jaguar, care vor furniza produse mai potrivite pentru piaţa chineză. Evoque şi Freelander, modelele mai ieftine de la Land Rover, rămân bestseller-urile companiei.

Investiţia de 1,7 miliarde de euro va continua să propulseze industria de automobile din Marea Britanie, urmând investiţii similare de la fabricile Bentley şi Nissan.  

Pentru construcţia noilor vehicule vor fi create 1.700 de locuri de muncă la uzina JLR Solihull din Midlands şi încă 24.000 de locuri de muncă în lanţul de aprovizionare.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO