ZF 24

Joburi pe salarii de pana la 12.000 de euro la un targ pentru medici

18.03.2010, 20:52 46

Medicii romani care vor sa lucreze in strainatate pot castigaintre 2.000 si 12.000 de euro, aceasta fiind oferta anuntata defirmele de recrutare care vor participa in acest weekend la TargulInternational de Cariere Medicale. Oferta salariala nu a scazutfata de luna octombrie a anului trecut, cand a avut loc cea mairecenta editie a targului.

Medicii tineri si proaspetii absolventi pot castiga intre 2.000si 3.000 de euro pe luna, daca vor sa lucreze inb Germania. Salariide sase ori mai mari pot castiga medicii seniori, care in MareaBritanie si in tarile scandinave, care pot sa lucreze pe veniturilunare cuprinse intre 10.000 si 12.000 de euro.

In cadrul evenimentului vor fi oferite 3.000 de joburi instrainatate pentru medicii romani in tari precum Germania, Austria,Elvetia, Olanda, Belgia, Marea Britanie, Irlanda, Scotia, Africa deSud, Canada, Australia, Noua Zeelanda, Orientul Mijlociu, Suedia,Norvegia, Spania, Danemarca sau Malta.

Targul International de Cariere Medicale va avea loc inBucuresti in acest weekend, in cadrul hotelului Rin Grand Hotel,eveniment care va avea loc in perioada urmatoare si in Cluj sauIasi. Evenimentul este organizat de Houston NPA in colaborare cudr. Grzegorz Chodkowski, director companiei care organzieaza targulInternational Medical Career Days.

In prezent, in Romania lucreaza 50.000 de medici, iar salariulunui medic aflat la inceputul carierei variaza intre 170 si 340 deeuro pe luna, potrivit unor informatii din piata.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO