ZF 24

Jolidon a intrat în insolvenţă cu datorii de 256 mil. lei, de patru ori mai mari decât cifra de afaceri

Jolidon a intrat în insolvenţă cu datorii de 256 mil....

Autor: Cristina Roşca

19.06.2015, 12:45 9743

Retailerul de lenjerie intimă Jolidon, creat acum circa două decenii de antreprenorul local Gabriel Cârlig a intrat în insolvenţă la cererea creditorului J.I.E., potrivit tribunalului din Cluj. Potrivit deciziei Tribunalului au mai cerut insolvenţa mai mulţi creditoril. „Fixează termen de judecată pentru data de 23 septembrie 2015 (...). Dispune conexarea cererilor creditorilor A.B., DGMC, BCR S.A., AFM, S.C. M.E.S.R.L., S.C. A.S.S.R.L. ş.a. (...) cereri care vor fi analizate ca declaraţii de creanţă potrivit art. 66 alin. 6 din Legea nr. 85/2014.” Despre compania J.I.E. nu există date.

Potrivit datelor de pe site-ul Ministerului de Finanţe compania Jolidon Import Export care opera activitatea avea la finalul anului trecut datorii de 256 mil. lei, de patru ori mai mari decât cifra de afaceri. În 2014 businessul a scăzut la 64 mil. lei de la 97 mil. lei în anul anterior. Mai mult, pierderile s-au adâncit de la 3 la 99 de milioane de lei în aceeaşi perioadă. Jolidon, cu activităţi în producţie şi retail, avea la final de 2014 peste 1.000 de salariaţi.

Gabriel Cârlig (46 de ani) a lansat când avea 26 de ani businessul Jolidon, o afacere cu costume de baie şi lenjerie intimă care a devenit ulterior una dintre puţinele companii româneşti care s-au extins peste hotare.

 În cel mai bun moment Jolidon avea peste 80 de magazine în ROmânia şi exporta către 50 de pieţe externe.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO