ZF 24

Jolidon scapă de faliment. Curtea de Apel a decis ca producătorul de lenjerie intimă să continue reorganizarea

Jolidon scapă de faliment. Curtea de Apel a decis ca...

Autor: Cristina Roşca

22.06.2017, 14:37 2042

Curtea de Apel Cluj a respins cererea Direcţiei Generale Regională a Finanţelor Publice care se împotrivea planului de reorganizare al producătorului de lenjerie intimă Jolidon, acesta evitând „la mustaţă” falimentul.

„Respinge apelul declarat de DGRFP CN împotriva sentinţei civile nr. 84 pronunţată la data de 18.01.2017 în dosarul nr. 803/1285/2015/a9 al Tribunalului Specializat Cluj, pe care o păstrează în întregime. Decizia este definitivă şi executorie”, potrivit deciziei Curţii de Apel.

Astfel, compania Jolidon din Cluj Napoca va continua să se reorganizeze, planul fiind prelungit de la trei luni la trei ani.

La finalul lunii mai Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Cluj Napoca a depus o cerere la Curtea de Apel prin care se opunea planului de reorganizare a companiei româneşti controlate de antreprenorul local Gabriel Cârlig. Decizia vine în contextul în care producătorul clujean de lenjerie intimă prin administratorul său judiciar CII Minodora Letiţia Georgiu a cerut prelungirea planului de reorganizare de la trei luni la trei ani. Iniţial, Astra Rail Management Gmbh, creditorul principal al Jolidon, a fost de acord cu prelungirea planului, însă ulterior a subscris cererii depuse de Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Cluj Napoca.

Dacă în acest dosar Curtea ar fi decis că cerinţa creditorilor este justificată, atunci Jolidon intra în faliment. În caz contrar îşi va continua activitatea.

Compania Jolidon Import-Export, care operează activitatea producătorului de lenjerie intimă, a terminat anul trecut cu afaceri de 60 mil. lei şi un profit net de 6,8 mil. lei, cu un total de 870 de salariaţi. Businessul a crescut cu peste o treime, şi compania a revenit pe profit, după un minus de 23,7 mil. lei în 2015. Datoriile totale au scăzut şi ele de la 274 de milioane de lei la 100 de milioane de lei, potrivit datelor de la Ministerul de Finanţe.

Producătorul de lenjerie intimă Jolidon a intrat în insolvenţă la propria cerere în vara lui 2015.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO