ZF 24

Judeţul Cluj are cele mai mari chirii raportat la salariul mediu net, în timp ce în Olt, Gorj şi Mehedinţi sunt cele mai ieftine

Judeţul Cluj are cele mai mari chirii raportat la...

Autor: Roxana Rosu

11.04.2017, 11:58 511

Judeţul Cluj are cele mai mari chirii la apartamente raportat la salariul mediu net, peste nivelul din Capitală, în timp ce cele mai ieftine sunt judeţele Olt, Gorj şi Mehedinţi, potrivit unei analize realizată de platforma de imobiliare Storia.ro.

Datele arată că nivelul chiriilor este semnificativ mai mare decât cel al ratelor lunare în cazul achiziţiei locuinţelor prin programul Prima Casă, cu un credit pe o durată de 30 de ani.

Astfel, un angajat din România  care  vrea să-şi închirieze o casă trebuie să plătească o chirie lunară echivalentă cu 33% din salariul net lunar în cazul închirierii unei garsoniere, faţă de o rată de 20% din salariul net în cazul programului Prima Casă.

Pentru un apartament cu două camere, chiria ajunge la 48% din salariul lunar şi 64% dacă îşi închiriază o locuinţă cu trei camere, faţă de o rată cu o pondere lunară de 34%, respectiv 46% prin programul Prima Casă.

La nivel de oraş, angajaţii din judeţul Cluj-Napoca resimt cel mai mult povara financiară a ratelor lunare plătite pentru închirierea unei locuinţe, fie că vorbim de o garsonieră sau un apartament cu două şi trei camere.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO