ZF 24

Jurnalistul Sorin Rosca Stanescu afirma ca fratele lui Traian Basescu e implicat in actiuni teroriste

24.08.2009, 18:09 68

Jurnalistul Sorin Rosca Stanescu afirma, pe site-ul personal, ca fratele sefului statului, Mircea Basescu, ar fi fost implicat intr-o afacere de trafic de explozibil alaturi de o persoana pe nume Bakri Imad Abdul Reda, suspectata de legaturi cu organizatii teroriste si aflata in vizorul Interpol, scrie Mediafax.

Stanescu afirma, intr-un material publicat astazi pe site-ul www.sroscas.ro, ca afacerea a constat in exportarea ilegala a cinci vapoare incarcate cu explozibil care ar fi trebuit sa fie distrus la o unitate militara din Valcea. Afacerea ar fi fost musamalizata - scrie Rosca Stanescu - de institutiile statului roman la comanda presedintelui Traian Basescu, in acest scop fiind folosite scandalurile legate de retinerea omului de afaceri Puiu Popoviciu si de furtul de arme de la Ciorogarla.

"Fratele presedintelui Romaniei a participat la o operatiune ultrasecreta de trafic international cu mari cantitati de explozibil. Cinci vapoare sosite din Tailanda au fost ancorate in portul Constanta. Operatiunea a fost dirijata de Mircea Basescu, fratele presedintelui Romaniei. Incarcatura consta in substante explozive si munitie. Desi uriasa, cantitatea exacta nu este cunoscuta de autor. Destinatia finala, conform contractului incheiat de partea tailandeza cu Romarm SA, apartinand Ministerului Industriilor, era UM Babeni din judetul Valcea. Acolo, explozibilii si munitia, in loc sa fie distrusi, au fost reambalati. in scurt timp a avut loc exportarea acestora, fiind utilizat drept intermediar si caraus SC Romagro Cereal SRL. Operatiunea s-a realizat tot pe cale maritima, fiind asigurata din nou de Mircea Basescu", scrie jurnalistul Sorin Rosca Stanescu pe site-ul sau.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO