ZF 24

Kalaşnikovul rusesc va avea un nou urmaş

Kalaşnikovul rusesc va avea un nou urmaş

Autor: Ştefan Stan

03.05.2013, 18:24 1096

Familia rusească de arme de asalt Kalashnikov AK, cu o istorie de 64 de ani, ar putea să aibă în curând un nou membru : AK-12, scrie Business Insider.

În iunie, când vor fi terminate ultimele teste ale armei, guvernul Rusiei va decide soarta puştii AK-12, care este în dezvoltare din 2010 şi în teste încă din 2011.

Creatorul original al AK-47, fabrica Izhmash, a anunţat că “au adaptat arma la cerinţele moderne de luptă, dar au păstrat calităţile unice ale Kalashnikov-ului: simplitate, siguranţă şi un cost de producţie scăzut”.

Noua puşcă de asalt, la fel ca multe arme moderne, are trei setări pentru modul de tragere: foc cu foc, tir de câte trei şi automat. Puştii i se poate monta şi dispozitiv de infraroşu, lanternă sau mâner.  

Testele iniţiale ale puştii au dezvăluit câteva probleme, dar producătorii sunt convinşi că le vor rezolva până la finalul testelor.

Una dintre problemele cu modelele mai vechi de AK s-a dovedit a fi acurateţea la peste 270 de metri, în mare parte din cauza designului flexibil.

O veste bună pentru colecţionarii privaţi este că Remington, o companie care produce echipament militar, va comercializa o versiune proprie de AK-12, care nu este automată, însă se poate cumpăra de către civili.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO