ZF 24

Kaufland deschide primul hipermarket al reţelei în Ferentari

Kaufland deschide primul hipermarket al reţelei în...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

16.06.2016, 11:39 3533

Retailerul german Kaufland sparge gheaţa cu un magazin în cartierul Ferentari din Capitală, pe care îl va inaugura pe 23 iunie. Noul hipermarket este amplasat în sectorul 5, pe Calea Ferentari, nr. 62. Acesta ar fi magazinul cu numărul 109 al nemţilor pe piaţa locală, după inaugurarea unităţii din zona pasajului Basarab, la începutul acestui an.

Afacerile Kaufland au avut anul trecut un salt de 13% comparativ cu 2014, astfel că lanţul de hipermarketuri a devenit primul retailer din economie care depăşeşte pragul de 2 mld. euro cifră de afaceri, după ce businessul a crescut constant an de an. Kaufland îşi setase acest obiectiv pentru 2018, însă l-a atins cu trei ani mai devreme, datorită expansiunii rapide, politicii de preţuri mici şi a reducerii TVA la alimente.

Kaufland, parte a grupului german Schwarz alături de Lidl, este singurul lanţ de hipermar­keturi cu preţuri mici din România, fiind astfel o combinaţie între magazinele de tip discount şi hipermarketuri. Politica de discount a reprezentat în criză un avantaj pentru Kaufland, deoarece preţul a ajuns în ultimii ani argumentul suprem în procesul de achiziţie.
Kaufland a obţinut anul trecut afaceri brute de 2,4 mld. euro, cifra de afaceri netă fiind de 2,04 mld. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO