ZF 24

Kaufland şi-a dublat afacerile şi a angajat 5.000 de oameni

Kaufland şi-a dublat afacerile şi a angajat 5.000 de...

Autor: Cristina Roşca

29.04.2014, 00:07 67

Retailerul german Kaufland, cel mai mare jucător din comerţul românesc, şi-a majorat afacerile cu 86,5% anul trecut faţă de 2009, la peste 1,6 mld. euro, iar deschiderea a 44 de magazine a generat 5.000 de noi locuri de muncă, cele mai multe însă plătite cu mai puţin de 1.000 de lei.

ZF a început un serial de analiză privind evoluţia celor mai mari companii din Româ­nia în această perioadă de criză. Analiza a început cu Pe­trom, cea mai mare companie locală, şi continuă astăzi cu grupul german Kaufland, cel mai mare retailer local. Kauf­land, care din 2011 a depăşit în topul reţelelor de comerţ un alt grup german (Metro Cash & Carry),  şi-a bugetat ca până în 2018 să ajungă la afaceri de 2 mld. euro. Cu toate acestea, vânzările per magazin ale Kaufland au scăzut cu 5,7% în cei cinci ani de criză, potrivit calculelor ZF.

WikiZF: Profilul companiei Kaufland

„Vânzările per magazin sunt în România apropiate de cele din Cehia, pe când în Polonia competiţia este mai acerbă, deci şi vânzările per unitate sunt mai mici“, potrivit unei surse apropiate companiei.

Kaufland face parte din grupul german Schwarz alături de Lidl, reţele care se bazează pe o politică de discount şi pe o pondere mai mare a mărcilor proprii faţă de competitori.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO