ZF 24

Kaufland şi Auchan angajează 1.000 de oameni în patru magazine din Capitală până la finalul anului

Kaufland şi Auchan angajează 1.000 de oameni în patru...

Autor: Cristina Roşca

10.10.2014, 13:01 3302

Kaufland şi Auchan vor deschide patru noi hipermarketuri în Capitală până la finalul anului, urmând să angajeze peste 1.000 de oameni. Astfel, Bucureştiul va ajunge să găzduiască 31 de hipermar­ke­turi cu aproape 10.000 de angajaţi, potrivit estimărilor ZF care pornesc de la o medie de 350 de angajaţi în magazinele Carrefour, Auchan şi Cora şi 200 la Kaufland.

La polul opus, cei mai importanţi angajatori din industrie sunt Romaero (921 de salariaţi), Vulcan (832 de salariaţi) şi General Turbo (773 de salariaţi), potrivit unei analize a ZF pe baza datelor de la Registrul Comerţului cu privire la cei mai mari 500 de angajatori cu sediul în Capitală.

În ultimii 24 de ani fabricile au încetat să mai funcţioneze, locul lor fiind luat treptat de malluri, hipermarketuri sau clădiri de birouri pentru multinaţionalele din servicii şi retail.

Primul hipermarket s-a deschis în Bucureşti în 2001, francezii de la Car­refour fiind cei care au inaugurat magazinul din Militari. Ulterior au venit şi celelalte lanţuri care au împânzit Capitala, unele ri­di­când ma­ga­zine pe tere­nul ocupat anterior de unităţi de producţie care au fost forţate se tragă obloanele după ce industria oraşului a fost deva­li­za­tă la începutul anilor ’90. Astfel multe dintre fabricile de pe plat­for­me­le Faur sau Republica, IMGB sau Semănătoarea, care aveau zeci de mii de an­ga­jaţi, sunt astăzi doar o amintire.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO