ZF 24

Klaus Iohannis: „Constat cu îngrijorare că guvernările trec, dar problema infrastructurii rămâne. Nu banii sunt problema”

Klaus Iohannis: „Constat cu îngrijorare că...

Autor: Roana Rotaru

25.04.2017, 13:26 2067

Preşedintele României, Klaus Iohannis, consideră că Guvernul ar trebui mai degrabă să fie interesat de dezvoltarea infrastructurii prin absorbţia fondurilor europene şi mai puţin de chestiuni precum „pentru cine creştem mai repede salariile bugetarilor”.

„Cel mai important  pas pe care trebuie să-l facem este dezvoltarea infrastructurii. Nici un sector nu poate face performanţă în lipsa infrasturcturii. Constat cu îngrijorare că guvernările trec, dar problema infrastructurii rămâne în ciuda faptului că nu banii sunt problema (...) Nu poţi să creezi o reţea de autostrăzi în patru ani oricât de performant ar fi Guvernul. La noi planurile se fac aparent pe tremen lung, dar în realitate sunt pe termen scurt pentru a câştiga voturi. În patru ani nu se realizează o autostradă, dar un studiu de fezabilitate, da. Nu e corect, nu e bine, dar aşa este”, a declarat Klaus Iohannis în cadrul dezbaterii „Preşedintele României în dialog cu mediul de afaceri”, un eveniment ce a avut loc astăzi la sediul Camerei de Comerţ şi Industrie a României.

Klaus Iohannis mai spune că dezvoltarea infrastructurii este benefică dezvoltării economice.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO