ZF 24

Klaus Iohannis: „E o mare greşeală şi trebuie evitat cu orice preţ să contrapunem investiţiile străine capitalului românesc. Toţi funcţionează în România şi bine fac”

Klaus Iohannis: „E o mare greşeală şi trebuie evitat...

Autor: Roana Rotaru

25.04.2017, 12:50 298

Preşedintele României condamnă tentativele populiste de a pune în opoziţie investiţiile străine faţă de capitalul românesc şi spune că antreprenoriatul românesc se va dezvolta cu atât mai mult cu cât cooperarea cu investitorii străini va fi mai strânsă.

În toamna trecută, la deschiderea Indagra, unul dintre cele mai mari târguri destinate agriculturii din România, Klaus Iohannis se arăta îngrijorat de faptul că 30% din terenurile agricole din România au ajuns pe mâna străinilor, invocând schimbarea legii terenurilor agricole.

„Resping categoric tentativele populiste recente de a un  pune  în opoziţie investiţiile străine faţă de capitalul românesc, companiile multinaţionale faţă de IMM-uri româneşti. Aşa ceva este o mare eroare. Convingerea  mea  profundă este ca antreprenoriatul românesc se va dezvolta cu atât mai mult cu cât cooperarea cu investitorii străini va fi mai stransă”, a declarat Klaus Iohannis în cadrul dezbaterii „Preşedintele României în dialog cu mediul de afaceri”, un eveniment ce a avut loc la sediul Camerei de Comerţ şi Industrie a României.

Anul trecut investiţiile străine directe au atins un nivel record de 4,3 mld. euro ceea ce arată atrativitatea României pentru mediul investiţonal străin, potrivit preşedintelui României.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO