ZF 24

KPMG: Romania absoarbe lent fondurile UE

18.06.2009, 19:55 17

Absorbtia fondurilor UE in Romania este extrem de lenta, ca urmare a actiunilor ezitante ale autoritatilor de management, perioadelor lungi de evaluare, intarzierilor inregistrate in elaborarea documentelor strategice si lipsei de comunicare, conform companiei de servicii de audit si consultanta KPMG.

"Absorbtia fondurilor structurale in Romania a inregistrat o evolutie extrem de lenta in primii doi ani dupa aderare. Actiunile ezitante din partea Autoritatilor de Management, perioadele foarte lungi de evaluare, intarzierile inregistrate in elaborarea documentelor strategice si lipsa comunicarii intre institutiile responsabile au condus la temerea autoritatilor nationale ca fondurile europene ar putea fi retrogradate din categoria salvatoarele economiei romanesti", a declarat, intr-un comunicat, Florin Banatea, director Consultanta Fonduri Europene si Sectorul Public la KPMG Romania.

Conform raportului KPMG, Romania a accesat doar 9% din fondurile disponibile in perioada 2007-2008, detasandu-se la capitolul mediu, unde figureaza cu o rata de 39%, dar fiind in urma in domeniile energie, administratie publica, dezvoltare regionala, transport si cercetare, dezvoltare, inovare unde are zero fonduri atrase.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO