ZF 24

Kraft le da angajatilor de la Brasov pana pe 26 februarie pentru a accepta platile compensatorii

11.02.2009, 18:03 27

Compania americana Kraft Foods, care va inchide pana la finele anului fabrica de ciocolata Poiana din Brasov, a anuntat ca este dispusa sa mai negocieze cu angajatii platile compensatorii pana pe 26 februarie. Dupa aceasta data, compania ar putea reveni la oferta din contractul colectiv de munca, care prevede un numar mai mic de salarii decat cel din oferta actuala.

Negocierile privind pachetele compensatorii au inceput in luna noiembrie a anului trecut, fara a se ajunge la un acord intre sindicat si companie. Angajatii cer un pachet compensatoriu de 30 de salarii, pentru asigurarea unui trai decent pentru o perioada de cel putin trei ani. “In prezent, oferta Kraft Foods pentru angajatii fabricii din Brasov porneste de la un minim de 10 si pana la un maximum de 30 de salarii, în functie de vechime, data la care angajatul va pleca si pentru cazuri sociale. În concluzie, acest pachet include salarii compensatorii, bonus de retentie si asistenta speciala pentru cazurile sociale”, au precizat reprezentantii Kraft.
Contractul colectiv de munca inheiat de Kraft cu salariatii prevede compensatii de 6 salarii brute (pentru o vechime în munca mai mica de 20 de ani) sau noua salarii brute (peste 20 de ani ) pentru persoanele care vor fi disponibilizate.

Fabrica, cu 440 de angajati, singura unitate de productie a Kraft Foods in Romania, va fi inchisa pe parcursul acestui an. "In cazul în care oferta facuta de Kraft Foods nu va fi acceptata pana la data de 26 februarie, compania îsi rezerva dreptul de a-si retrage oferta si a reveni la prevederile Contractului Colectiv de Munca, la care se adauga bonusul de retentie de 50% din salariu”, a declarat Lachlan Grave, managerul general al Kraft Foods Romania.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO