ZF 24

Kubinschi s-a mutat de la Nextebank la Volksbank

Kubinschi s-a mutat de la Nextebank la Volksbank

Autor: Razvan Voican

07.10.2013, 20:40 1392

Florian Kubinschi (foto), 53 de ani, a părăsit funcţia de vicepreşedinte executiv al Nextebank, filiala ungurilor de la MKB, după patru ani de mandat, şi şi-a găsit un post de CFO la austriecii de la Volksbank. El a plecat dintr-o bancă aflată într-o situaţie financiară dificilă, de care acţionarul tot încearcă să scape, pentru a se ocupa de cifrele altei bănci cu pierderi şi mai mari şi care de asemenea parcurge un program de pregătire pentru a fi scoasă pe piaţă, pentru că acţionarul principal austriac nu o va mai putea susţine mult timp.

WikiZF: Profilul companiei Volksbank

Numirea sa la Volksbank va fi supusă aprobării BNR. De-a lungul carierei el a mai ocupat poziţia de CFO la Banca Ţiriac, apoi s-a menţinut şi la HVB Ţiriac, însă după a doua fuziune cu UniCredit n-a mai încăput în echipa executivă a noii băncii UniCredit Ţiriac Bank. În afara sectorului bancar, Kubinschi a mai fost CFO la Mol România şi la Interbrands. De anul acesta Kubinschi ocupă şi un scaun de membru în consiliul de administraţie al companiei de stat CFR SA Soţia sa, Irina Kubinschi, este de şase ani directorul de resurse umane al Raiffeisen Bank.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 08.10.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO