ZF 24

La 25 de ani, o fostă angajată a Henkel are un mic business cu cărţi, dulciuri şi flori

La 25 de ani, o fostă angajată a Henkel are un mic...

Autor: Mădălina Panaete

09.08.2014, 12:02 7325

Ioana Uretu, 25 de ani, o tânără care a lucrat în departamentul de marketing al Henkel, unul dintre cei mai mai jucători din industria bunurilor de larg consum, s-a hotărât la începutul acestui an să meargă pe cont propriu şi să cre­eze Cărţi, Dul­ciuri şi Flori, un con­cept de cadouri diferite.

A pornit de la flori, despre care spu­ne că le consideră cel mai frumos gest sau cadou pe care l-ar putea primi şi au ur­mat dulciurile pen­tru care a dezvoltat o pasiune încă din copilărie.

„Am început să „fur“ micile secrete ale mamei şi de aici „joaca mea cu prăjiturile“, pe care am transformat-o acum într-un business pe care îl fac din plăcere.  

Avându-le pe cele două (dulciuri şi flori), m-am gândit la o a treia componentă pentru a forma un cadou armonios, iar acela este car­tea. Aşa a pornit Cărţi, Dulciuri şi Flori (CDF) în urmă cu patru luni“, povesteşte tânăra care este absolventă a Facultăţii de Ma­nage­ment din cadrul ASE şi a unui mas­te­rat în marketing.

Ea este şi singurul „anga­jat“ al Uretu Ioa­na-Came­lia Perso­ană Fi­zică Au­to­ri­zată (PFA), entita­tea în­fiinţată în acest an şi care operează Cărţi, Dul­ciuri şi Flori.

Produsele sunt reali­za­te de an­tre­pre­noare în cadrul bis­tro­ului Ad Hoc din Capitală, iar deo­cam­da­tă co­men­zile se pot face te­lefonic, site-ul bran­du­lui fiind în curs de dez­­voltare. Pentru li­vrarea ca­dou­rilor, Ioana Uretu cola­bo­rea­ză cu o com­panie de cu­rierat. „Comenzile se fac telefo­nic şi în curând vom des­­chi­de şi un ma­ga­zin online de unde se pot achi­ziţiona pro­du­se­le. Avem multe pa­­chete ca­dou pe care eu le su­ge­rez, însă aces­tea se pot perso­naliza în func­ţie de preferinţele cli­enţilor. Mo­men­tan nu exis­tă an­­ga­jaţi, eu mă ocup în tota­litate de proiectul CDF.“

Pe primele trei locuri în topul celor mai vândute produse de până acum se numără tor­tul de bezea cu cremă de ciocolata albă şi fructe de pădure, crema de tiramisu şi tortul cu spumă de zmeură, ciocolata albă şi iaurt. Pentru ma­te­ria primă ea colaborează cu mai mulţi furnizori, iar ciocolata este importată din Belgia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO