ZF 24

La ce programe lucrează inginerii români angajaţi de Bosch la Jucu

La ce programe lucrează inginerii români angajaţi de...

Autor: Bogdan Alecu

12.07.2017, 13:00 462

Centrul de cercetare şi dezvoltare al Bosch de la Jucu, unde lucrează peste 170 de ingineri români, se concentrează în prezent pe dez­vol­ta­rea tehnologiei pentru asistenţă la condus şi conducerea automatizată, cu un nivel de creştere continuă în ceea ce priveşte auto­no­mia, siguranţa şi confortul vehiculelor.

Angajaţii Centrului de Inginerie din Cluj sunt responsabili de dezvoltarea de software în domeniile asistenţei la condus şi conducerii automatizate, sisteme de direcţie, electrificarea vehiculelor şi unităţi de control ale vehiculelor. Inginerii sunt implicaţi în ciclul complet de dezvoltare a produselor, utilizând tehnologie de ultimă generaţie şi respectând cele mai recente standarde din industria automobilelor.

Un exemplu sunt soluţiile de software şi algoritmi pentru procesare de imagini pentru detectarea obiectelor în timp real, în diferite situaţii de trafic; electrificare ñ prin diverse soluţii software pentru unităţile de control ale vehiculelor sau pentru a asigura o conectivitate ridicată a vehiculelor electrice; conectivitate ñ proiecte în sfera Industriei 4.0 (dezvoltarea de senzori inteligenţi pentru industrie, dezvoltarea de soluţii analitice pentru datele mari de producţie) şi în sfera Internetului lucrurilor.

Un alt exemplu este reprezentat de sistemele ultrasonice, care sunt utilizate pentru detectarea mediului înconjurător al vehiculelor şi pentru o gamă largă de funcţii de asistenţă la parcare. Suntem responsabili de ingineria sistemelor şi aplicaţiilor şi de dezvoltarea de software pentru platforma Park Pilot şi proiecte specifice ale clienţilor.

Tot în sfera automatizării, inginerii din Cluj lucrează la sistemul electric de direcţie, care sprijină şoferul în conducerea vehiculului şi este o tehnologie cheie pentru conducerea automatizată. Suntem responsabili de dezvoltarea de software pentru platforme, software şi proiecte pentru clienţi şi testarea sistemelor de software.

În unitatea de producţie pentru tehnologia auto din Jucu, judetul Cluj, inaugurată în 2014, Bosch produce componente electronice pentru domenii precum asistenţa la condus sau managementul de siguranţă şi confort, iar anul trecut s-a ajuns la un total de peste 27 milioane componente produse în întreg anul. De asemenea, la fabrica din Jucu, Bosch a implementat mai multe soluţii de Industrie 4.0, cum ar fi etichetele NFC (Near Field Communication- Comunicare Câmp Proxim) plasate pe maşinile din productie.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO