ZF 24

LA Times: Romanii nu pot face filme proaste. Ori nu e in ADN-ul lor, ori e ilegal la ei acasa

LA Times: Romanii nu pot face filme proaste. E ilegal in tara lor sau nu e in ADN-ul lor
15.05.2010, 11:40 40

Valul puternic al productiilor cinematografice din Romaniacontinua si anul acesta cu "Marti, dupa Craciun", al lui RaduMuntean, confirmand talentul unei generatii de cineasti care separe ca "nu pot face filme proaste, probabil pentru ca e ilegal",scrie cotidianul american Los Angeles Times, intr-o recenzie apeliculei prezentata la Cannes.

In ultimii patru ani, cineastii din estul Europei au luat cuasalt festivalul de la Cannes, eclipsand productii din tari multmai bine cotate, cum sunt SUA sau chiar tara gazda a festivalului.A inceput cu "Moartea domnului Lazarescu", in 2006, apoi"4 luni, 3saptamani si 2 zile", premiat cu un Palme d'Or, urmate de "PolitistAdjectiv" si "Povestiri din Epoca de Aur". Anul acesta "Marti, dupaCraciun" - o drama despre infidelitati, regizata de Radu Muntean -"ne-a dat pe spate", scrie ziarul american. Filmul lui Muntean esteremarcabil iar realizarea lui este aproape de perfectiune.Surprinde subtilitatile vietii moderne pe cat de convingator sepoate face pe ecranul unui cinematograf.

"Romanii nu pot face un film prost. E ca si cum ar fi ilegal intara lor. Sau cel putin nu e in ADN-ul lor", puncteaza Los AngelesTimes.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO