ZF 24

Lacerta Winery: Am construit crama pentru a atrage turişti. Acum 25% din vinuri sunt vândute acestora

Lacerta Winery: Am construit crama pentru a atrage...

Autor: Ioana David

25.11.2013, 00:06 1268
Walter Friedl, reprezentantul grupului de proprietari ai producă­torului de vin Lacerta Winery, spune că pe termen lung jumătate din producţia realizată la Dealu Mare va lua calea exportului, anul acesta fiind făcuţi primii paşi în străinătate, la Viena, Zurich şi Bruxelles.
 
Compania, care are în portofoliu doar vinuri premium, analizează alte pieţe externe precum cele din Germania, Canada, Polonia, Cehia, Marea Britanie, unde „noua generaţie începe să consume vin“.
 
„Deocamdată suntem departe de a ajunge la exporturi care să aibă jumătate din producţie. Suntem prezenţi doar de doi ani pe piaţă şi vrem să stabilizăm vânzările interne“, a spus Friedl pentru ZF.
 
Primul vin sub brandul Lacerta a fost vândut în iunie 2011, după ce afacerea a fost începută în 2003 de un grup de investitori austrieci la care s-au adăugat şi români. Potrivit datelor de la Registrul Comerţului, acţionarii firmei Fine Wine (cea care deţine crama Lacerta) sunt Martin Milos, An­gelika Gabriele Christiane Milos, Her­mann Geissler, Larisa Ioana Friedl.
 
Lacerta deţine 82 de hectare cu viţă de vie în zona Dealu Mare, una dintre cele mai importante regiuni viticole din ţară, situată de-a lungul paralelei 45, unde mai este poziţionată şi celebra regiune Bordeaux din Franţa.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO