ZF 24

Lemet a vândut mobilă de 9 mil. euro în primul trimestru

Lemet a vândut mobilă de 9 mil. euro în primul trimestru

Autor: Ioana David

24.04.2014, 00:04 234

Magazinele de mobilă Lem’s ale fabricii Lemet au înregistrat o cifră de afaceri de 40,2 milioane de lei (9 milioane de euro) în primele trei luni ale acestui an, în creştere cu 10% comparativ cu acelaşi interval din 2013, pe fondul campaniei de reduceri derulate şi al vânzării de produse în rate.

Reţeaua Lem’s numără peste 100 de magazine, majoritatea fiind în regim de franciză, iar creşterea înregistrată în primul trimestru este în linie cu evoluţia de anul trecut. În cadrul Lemet lucrează 1.400 de angajaţi, iar suprafaţa din retail este de 65.000 de metri pătraţi.

Alexandru Rizea, proprietarul Lemet, a spus că a resimţit presiunea pe care clienţii o fac permanent pentru a obţine reduceri de preţ şi că aceasta este dăunătoare.

„Aceasta (presiunea pentru reducerea preţului - n.red.) conduce la intensificarea luptei pentru cel mai mic preţ. Rezultatul este că producătorii şi comer­cianţii nu mai pot investi în produse noi, supe­rioare celor de pe piaţă, în îmbunătăţirea produ­selor, în servicii de cali­tate superioară, în ino­vaţie. Producătorii şi co­mercianţii nu au rezerve inepuizabile în preţ“, a adăugat Alexan­dru Ri­zea, proprietarul Lemet.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO