ZF 24

Leonardo intra in reorganizare judiciara

Leonardo intra in reorganizare judiciara
07.10.2009, 15:55 78

Retailerul de incaltaminte si marochinarie Leonardo, cu afaceride 136 mil euro in 2008, a cerut insolventa, decizand sa intre inreorganizare judiciara la presiunea creditorilor, potrivit Casei deInsolventa Transilvania, care se va ocupa de reorganizareacompaniei.

"Cele mai mari datorii sunt catre furnizori. Leonardo a luataceasta hotarare din cauza scaderii cererii pe piata interna si areducerii vanzarilor cu 25% in acest an, dar si din cauzapresiunilor din partea creditorilor", a declarat Radu Lotrean,asociat coordonator la Casa de Insolventa Transilvania.

Retailerul, detinut de omul de afaceri Florin Panea, a inchis dela inceputul anului 30 de magazine neprofitabile, disponibilizandin jur de 600 de persoane, dar va continua restructurarea si in adoua parte a lui 2009, urmand sa mai renunte la circa 20 de unitatisi aproximativ 300 de angajati, potrivit informatiilorcompaniei.

Despre cum a fost trimis la pamant retailerul Leonardo, care in2008 avea afaceri de 136 milioane euro si 200 de magazine inRomania, Ungaria, Bulgaria si Republica Moldova,cititi pe www.businessmagazin.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO