ZF 24

Leul pierde teren în faţa principalelor trei valute. Euro sare de 4,5 lei, iar dolarul american câştigă 0,6% şi sare de 4 lei pentru prima oară în ultimele două luni

Leul pierde teren în faţa principalelor trei valute....

Autor: Liviu Popescu

19.05.2016, 13:52 1232

Moneda românească s-a depreciat joi în faţa principalelor trei valute (euro, dolar şi franc elveţian).

Cursul anunţat de BNR pentru un euro a crescut la 4,5 lei, cu 0,16% peste nivelul din şedinţa precedentă, în timp ce dolarul american s-a apreciat într-o singură şedinţă cu 0,6% şi a sărit de pragul de 4 lei pentru prima oară din martie 2016 încoace.

“Lichiditatea din piaţă a fost printre cele mai ridicate din ultimele luni şi de peste două ori mai mare decât media zilnică din perioada recentă, sugerând ca mişcarea a fost ghidată de ordine comerciale majore care s-au suprapus unei aversiuni faţă de risc”, scriu analiştii de la ING într-un raport.

Leul a pierdut teren şi în faţa francului elveţian de la 4,055 lei cât era şedinţa ieri, la 4,065 lei astăzi.

“Dolarul a atins în cursul dimineţii un maxim al ultimelor şapte săptămâni faţă de euro la 1,1203dolari pentru un euro ajutat de faptul ca minuta recentei întâlniri a Fed a crescut aşteptarile pentru o acţiune a băncii centrale”, scriu analiştii de la Piraeus Bank într-un raport.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO