ZF 24

Lhotte, BRD: Am ajuns într-un moment foarte bun, cu dobânzi scăzute, cu inflaţia la minime

Lhotte, BRD: Am ajuns într-un moment foarte bun, cu...

Autor: Ciprian Botea

11.05.2014, 09:21 411

Dobânzile la credite au scăzut abrupt în ultima perioadă şi cred ca se vor stabiliza la acest nivel, este de părere Philippe Lhotte, preşedintele BRD, el precizând că este un moment foarte bun pentru reluarea creditării. 

„Dobânzile au scăzut abrupt în ultima perioadă. Cred că se vor stabiliza la acest nivel. Nu văd mişcări semnificative în viitor. Am ajuns într-un moment foarte bun, cu dobânzi scăzute, cu inflaţia la minime.“, spune Lhotte. 

În ceea ce priveşte rezultatele băncii, preşedintele BRD ezită să facă predicţii pentru întregul an, "pentru că pot apărea surprize".

„Rezultatele din primul trimestru sunt mulţumitoare. Nu pot să fac însă nicio predicţie pentru întreg anul pentru că pot apă­rea surprize. Rămân precaut, deşi sunt mai optimist comparativ cu anul trecut pentru că indicatorii macroeconomici arată foarte bine“, a comentat Lhotte.

BRD avea la sfârşitul lunii martie un sold brut al creditelor corporate de 16,4 miliarde de lei (3,7 mld. euro), în scădere cu echivalentul a 600 milioane de lei faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Creditul corporate s-a oprit totuşi din scădere la începutul acestui an şi a înregistrat un plus de 150 milioane de lei comparativ cu finalul lui 2013.

La nivel agregat banca avea un stoc de credite brute de 33,6 miliarde de lei, în scădere cu 4% faţă de luna martie 2012. Finanţările acordate persoanelor fizice sunt cu circa un procent peste nivelul de anul trecut, dinamică susţinută de creşterea cu două cifre a creditului ipotecar. Banca avea credite depreciate de 5,9 miliarde de lei, astfel că soldul net al creditelor nete ajungea la 27,7 miliarde de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO