ZF 24

Lidl închide un magazin din România

Lidl închide un magazin din România

Autor: Ana Maria Petcana

01.05.2014, 14:12 2481

"Fiind construit pe un teren închiriat, magazinul Lidl situat pe bulevardul Mihai Viteazu, nr. 3 bis, a aparţinut iniţial lanţului de magazine Plus. Din cauza faptului că acesta a devenit neconform standardelor Lidl şi în acelaşi timp neprofitabil, a fost luată decizia închiderii lui. (...) Tuturor angajaţilor acestui magazin li s-au oferit soluţii alternative pentru a rămâne în continuare în cadrul companiei", se arată într-un comunicat al Lidl.

Potrivit sursei citate, compania optimizează permanent portofoliul de magazine şi depozite, această operaţiune presupunând atât cumpărarea unor terenuri în locaţii strategice, renovarea altora, cât şi renunţarea la un magazin neprofitabil, amplasat pe un teren a cărui chirie era mult prea mare.

"Lidl continuă planurile de expansiune în România în oraşe medii şi mari, cu peste 30.000 de locuitori şi intenţionează să deschidă până la finalul anului până la 15 noi magazine. Totodată Lidl a achiziţionat terenul pe care este construit Sediul Regional Nedelea din judeţul Prahova", se menţionează în comunicat.

De la începutul anului, retailerul a deschis cinci magazine noi, în Iaşi, Arad, Bucureşti, Popeşti Leordeni şi Timişoara, şi a schimbat locaţia unui magazin din Târgu Mureş. Reţeaua Lidl numără în prezent 173 de magazine la nivel naţional.

Lidl a intrat pe piaţa locală în 2010, când a preluat de la grupul Tengelmann cele aproximativ 100 de magazine de discount Plus.

Potrivit unui raport al Consiliul Concurenţei, Lidl se situează pe locul trei într-un top al marilor retaileri, după vânzările din 2012, fiind depăşit de Kaufland şi Carrefour.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO