ZF 24

Lidl mai deschide cel puţin şase magazine până la finalul anului

Lidl mai deschide cel puţin şase magazine până la...

Autor: Cristina Roşca

25.07.2014, 00:05 2614
Retailerul german Lidl a deschis ieri la Târgu-Neamţ magazinul numărul 176 al reţelei de discount, aceasta fiind cea de-a opta inaugurare de la începutul anului şi prima din al doilea semestru. Până la finalul anului lanţul va mai deschide cel puţin şase magazine noi.
 
În primele şase luni din an, germanii au operat şapte des­chideri şi o mutare, mai multe decât în prima parte din 2013, când au deschis cinci  magazine noi şi au făcut o mutare. Germanii spun că vor menţine ritmul şi în a doua parte a anului, ceea ce înseamnă că vor mai fi deschise alte cel puţin şase unităţi, fără cea din Târgu-Neamţ.
 
În 2014 Lidl a mai bifat astfel unităţi noi în Timişoara, Popeşti Leordeni, Cra­iova, Iaşi, Arad şi Bucureşti (două ma­ga­zine). Mutarea a avut loc la Târgu-Mureş. „Referitor la ritmul de expan­siune putem spune că a fost în primele şase luni mai accelerat faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, dar promitem că vom continua acelaşi ritm până la finalul anului, ajungând în cât mai multe oraşe din România“, spuneau în urmă cu circa o lună reprezentanţii Lidl.
 
Cu şapte deschideri şi o mutare nemţii au fost în primele şase luni ale anului în top cinci retaileri ca număr de deschideri, după Profi (26 de magazine), Mega Image (23), Carrefour (17) şi Auchan (13 unităţi preluate de la Real şi remodelate în 2014). Investiţia în deschiderile din primul semestru a celor de la Lidl a fost de 8-10 mil. euro fără terenuri. Dacă se ia în calcul şi preţul terenurilor, investiţia ajunge la 30 mil. euro, potrivit estimărilor ZF.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO