ZF 24

Liviu Chelaru, Atlas Copco: Investiţiile din segmentul automotive aduc cele mai multe proiecte

Liviu Chelaru, Atlas Copco: Investiţiile din segmentul...

Autor: Roxana Rosu

30.06.2016, 12:24 302

„Sectorul industrial are cea mai mare disponibilitate şi cerere de echipamente noi în prezent, având în vedere că cea mai mare pondere în investiţiile noi o au cele din segmentul automotive. Există cerere însă şi din industria alimentară, a bunurilor de larg consum, din partea fabricilor de tutun sau chiar unităţile de procesare chimică”, a declarat Liviu Chelaru, Country Manager al diviziei Compressor Technique Equipment Atlas Copco Romania.
Filiala locală a producătorului suedez de echipamente furnizează compresoare, generatoare de gaze industriale, unelte pentru sectorul construcţiilor, minerit, şi sisteme de asamblare pentru industrie.
Anul trecut, compania a înregistrat afaceri de 22 milioane euro pe piaţa românească, iar pentru anul în curs, Liviu Chelaru estimează o creştere de până la 10% pentru divizia Compressor Technique Equipment a Atlas Copco pe piaţa locală.
Majoritatea solicitărilor sunt pentru echipamente de mare putere şi capacitate şi sunt instalate în unităţi de producţie din zona de vest a ţării sau în platformele industriale pe care sunt instalaţi furnizorii de componente auto.
În ceea ce priveşte sectorul de petrol & gaze, reprezentanţii Atlas Copco spun că implementarea de noi investiţii este oprită, iar jucătorii din domeniu finalizează doar proiecte demarate încă de anul trecut, care sunt importante pentru menţinerea siguranţei şi eficienţei exploatării.
Atlas Copco estimează că în perioada următoare vor fi puse în practică proiecte publice stimulate de contractarea de fonduri europene, precum staţii urbane de epurare, sau de modernizarea unităţilor de sănătate publică.
„La fiecare două-trei luni primim solicitări pentru modernizarea sau construirea de spitale noi, unde este nevoie de soluţiile pe care le oferim pentru sistemul medical, atât din sistemul public cât şi cel privat”, adăugat Liviu Chelaru.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO