Londra şi Milano, principalele destinaţii de pe aeroportul din Constanţa

30 ian 2016 Autor: Mădălina Panaete

Aproximativ 10% din turiştii care au tranzitat Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu Constanţa au zburat din şi către Londra, capitala Marii Britanii fiind urmată de Milano, care deţine 6% din totalul de 93.000 de pasageri de pe acest terminal, arată o analiză a ZF făcută pe baza datelor de la Ministerul Trans­porturilor.
 
Spre Londra zboară compania low-cost Wizz Air, care a avut anul trecut 4,5 mi­lioane de pasageri pe aeroporturile din România, iar spre Milano operează zboruri compania Blue Air, deţinută de antreprenori români.
 
Istanbulul, destinaţie care atrăgea cei mai mulţi turişti de la malul mării, anul trecut capitala turistică a Turciei, a coborât pe poziţia a treia.
 
Spre Istanbul operează zboruri compania Turkish Airlines, conform datelor de pe site-ul aeroportului.
 
Anul trecut, aeroportul din Constanţa a fost tranzitat de un număr total de 93.300 de pasageri (comerciali şi neco­merciali), la jumătate faţă de anul pre­cedent, conform datelor de la Ministerul Transporturilor.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 29.01.2016

 
Cuvinte cheie:
aeroport
, constanta
, londra
, milano
, destinatii
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide