ZF 24

Lovitură de teatru în presa mondială de business: Financial Times a fost cumpărat de grupul japonez Nikkei

Lovitură de teatru în presa mondială de business:...
23.07.2015, 17:34 4813

Grupul britanic Pearson a decis să vândă publicaţia Financial Times (FT) grupului japonez de media Nikkei,  pentru circa 1 miliard de eurol, după ce a deţinut acest ziar prestigios timp de aproape 60 de ani, conform informaţiilor publicate pe site-ul instituţiei.

Grupul Pearson, care a devenit liderul mondial în domeniul publicaţiilor educaţionale, consideră că a sosit momentul să îşi concentreze întreaga atenţie asupra strategiei sale educaţionale şi să nu mai vizeze sectorul mass-media, conform unei surse citate anterior de Reuters.

Informaţii publicate anterior de alte companii de ştiri sugerau faptul că FT ar putea fi vândut cu 1 miliard de lire sterline (1,4 miliarde de euro), însă mai mulţi analişti economici au spus că aceste estimări erau mult prea optimiste. Printre potenţialii cumpărători enumeraţi de acele companii de ştiri se aflau Bloomberg, grupul editorial german Axel Springer şi grupul ThomsonReuters.

Valoarea reală a tranzacţiei a fost de 844 de milioane de lire sterline.

Cu o vechime de 171 de ani, Pearson deţine şi un număr mare de acţiuni în grupul Penguin Random House.

Vânzarea Financial Times, o publicaţie specializată în informaţii economice, a fost subiectul multor speculaţii, după ce grupul Pearson s-a orientat tot mai mult în ultima vreme spre furnizarea de servicii educaţionale în America de Nord şi pe pieţele emergente. Grupul britanic a spus, însă, de mai multe ori că îşi păstrează angajamentul faţă de ziarul Financial Times, având în vedere brandul puternic reprezentat de această publicaţie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO