ZF 24

Lovitură de teatru: Un grup de investitori americani dă în judecată Digi şi cere daune de 1,8 milioane dolari

Autor: Liviu Popescu

30.05.2017, 12:32 19334

RCS & RDS, RCS Management, DIGI Communications sunt pârâţi nou introduşi într-un litigiu de executare şi solicitare despăgubiri iniţiat de un grup de cetăţeni americani, care cer daune de 1,8 milioane de dolari, plus alte categorii de despăgubiri şi daune, alte compensatorii şi costuri, se arată în raportul trimestrial al Digi publicat astăzi.

În data de 2 mai 2017, reclamanţii William Hawkins, Eric Keller, Kristof Gabor, Justin Panchley, Thomas Zato au formulat cererea de chemare în judecată în faţa The United States District Court for the Eastern District of Virginia Alexandria Division împotriva lui Laszlo Borsy, i-TV Digitalis Tavkozlesi Zrt. (pârâţii iniţial) şi DIGI Tavkozlesi es Szolgaltato kft, RCS & RDS SA, RCS Management SA, DIGI Communications N.V.(pârâţi nou introduşi).

Obiectul acestei cereri este executarea unei hotărâri judecătoreşti care a fost emisă în favoarea reclamanţilor împotriva pârâţilor iniţiali de către instanţele din Statul, prin care pârâţii iniţiali au fost obligaţi la plata unei sume de aproximativ 1,8 milioane dolari ca urmare a unor sume nerambursate reclamanţilor în legatură cu investiţii şi participaţii la capitalul social al societăţii i-TV Digitalis Tavkozlesi Zrt.

“Prin prezenta cerere reclamanţii au extins ordinul de executare şi la DIGI Tavkozlesi es Szolgaltato kft, RCS & RDS SA, RCS Management SA, DIGI Communications N.V., sub pretextul că acestea ar fi contribuit la prejudiciul pretins ca urmare a pretinsului transfer nelegitim al acţiunilor i-TV Digitalis Tavkozlesi Zrt. de la Laszlo Borsy catre DIGI Tavkozlesi es Szolgaltato kft”, se arată în raport.

Pe lângă pretenţiile de 1,8 milioane dolari se cer şi alte categorii de despăgubiri şi daune, alte compensatii şi costuri.

Pe baza cererii de amânare a cauzei pe care am transmis-o instanţei, primul termen de judecată fost amânat pentru 30 iunie 2017.

“Suntem reprezentaţi în faţa instanţelor din Virginia de avocaţi care au competenţa în acea jurisdictţie şi vom depune apărările şi cererile necesare pentru a ne proteja poziţia procesuală în faţa instanţelor din Statul Virginia”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO