ZF 24

Lovitură în plin: dacă ai dat de două ori insolvenţă, nu mai poţi înfiinţa o firmă un anumit număr de ani

Lovitură în plin: dacă ai dat de două ori...
29.06.2017, 13:26 9868

O persoană nu va mai putea înfiinţa o societate un anumit număr de ani dacă a înregistrat deja două insolvenţe, potrivit programului de guvernare prezentat joi de PSD, care anunţă modificarea viitoare a legii 31/1990 privind societăţile comerciale.

Totodata, guvernul va modifica legea insolventei cel tarziu pana la 1 noiembrie 2017, astfel încât o firma să nu poată rămâne în faliment mai mult de 2 ani sau dacă nu-şi respectă planul de conformare pe o perioada mai mare de 6 luni.

În plus, prin programul de guvernare, PSD intenţionează să constituie o direcţie în cadrul ANAF (şi cooperare cu Registrul Comerţului) pe tematica firmelor cu pierderi continue (peste 3 ani la rând), companiilor care au cifra de afaceri nulă şi a creditelor acordate de acţionarii privaţi propriilor firme cu pierderi precum şi consolidarea Direcţiei de Preţuri de Transfer din aceeaşi instituţie.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO