ZF 24

Low-costul Easy Jet revine mâine pe aeroportul Otopeni cu o cursă pe Bucureşti-Londra

Low-costul Easy Jet revine mâine pe aeroportul Otopeni...

Autor: Mirabela Tiron

16.10.2013, 12:37 14120

Compania aeriană low cost Easy Jet revine mâine pe aeroportul Henri Coandă (Otopeni), cel mai mare din ţară, cu o cursă Bucureşti-Londra Gatwick, pe care o va opera de patru ori pe săptămână.

Din Bucureşti mai au zboruri către Londra şi companiile low-cost WizzAir şi Blue Air. Ambii zboară însă către aeroportul Londra Luton, un aeroport mai mic, aflat la circa 50 de kilometri de capitala Marii Britanii.

Gatwick este al doilea mare aeroport internaţional din Londra, după Heathrow. Tot spre Londra mai zboară companiile Tarom şi British Airways.Compania aeriană Easy Jet a mai fost prezentă pe piaţa locală până în toamna lui 2011. Atunci operatorul realiza curse din Bucureşti către Milano şi Madrid.

La nivel internaţional, easyJet, al doilea mare operator low-cost după Ryanair, a transportat circa 50 de milioane de pasageri anul trecut.

Pe Otopeni au ajuns în primul semestru din acest an 3,5 milioane de pasageri, în creştere cu circa 1% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Atra­gerea de noi companii aeriene va creşte traficul de pe Otopeni, aeroportul de pe care operează în prezent companiile tradiţionale Tarom, British Airways, Air France KLM şi altele, dar şi companiile low-cost Wizz Air şi Blue Air.

De la sfârşitul anului trecut, aeroportul Henri Coandă (Otopeni) are un nou terminal de plecări, care a adăugat 52 de ghişee noi de check-in şi opt porţi de îmbarcare, pentru descongestionarea traficului, o investiţie de 52 de milioane de euro. Singurele companii care s-au mutat cu check-inul în noul terminal, care se întinde pe o suprafaţă de 20.000 de metri pătraţi, sunt cele din grupul Lufthansa (Lufthansa, Austrian Airlines, Swiss). Terminalul a fost proiectat pentru a răspunde cerinţelor impuse de aderarea României la spaţiul Schengen, deservind totodată toate cursele interne. Capacitatea totală în aeroport va fi de 4.500 de pasageri pe oră.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO