ZF 24

Lucian Marinescu: Finala Europa League va pune Bucureştiul pe harta evenimentelor internaţionale

Autor: Mirabela Tiron

09.04.2012, 11:20 152

"Această competiţie sportivă va pune oraşul Bucureşti pe harta Europei. Fotbalul este cel mai popular sport şi deci va atrage foarte mulţi turişti. Găzduirea acestui eveniment aduce imagine şi expunere Capitalei şi va lansa România pe piaţa de evenimente internaţionale. Vorbim de o rampă de lansare care va trebui susţinută şi după acest eveniment", spune Lucian Marinescu, consultant în turism în cadrul companiei Trend Hospitality. Finala Europa League are loc pe 9 mai pe stadionul Arena Naţională.

El precizează că este foarte important ce echipă va ajunge în finală, de acest aspect depinde numărul de străini pe care îi va atrage Bucureştiul. Lucian Marinescu apreciază că dat fiind că oferta de locuri de cazare este limitată, iar cererea va fi probabil mai mare, cu siguranţă că hotelierii au luat în calcul acest raport şi vor creşte tarifele.

Capacitatea de cazare în hoteluri a Bucureştiului este de circa 10.600 de locuri, din care 2.000 de camere sunt clasificate la cinci stele, circa 4.500 la patru stele, aproape 2.700 la trei stele, iar restul la două şi o stea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO