Lucrările de construcţii au scăzut în ianuarie cu 1,1% faţă de perioada similară din 2016

15 mar 2017 Autor: Roxana Rosu

Lucrările de construcţii au scăzut în ianuarie cu 1,1% faţă de perioada similară a anului trecut, cu un minus de 48,7% la lucrări de reparaţii capitale şi de 6,3% la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente.

În acelaşi timp, lucrările de construcţii noi au crescut cu 8,3%.

Pe obiecte de construcţii, volumul a scăzut la construcţiile inginereşti cu 30,0% şi la  clădirile nerezidenţiale cu 0,4%. Creşteri au fost la clădirile rezidenţiale cu 67,4%, a anunţat Institutul Naţional de Statistică.

Ca serie ajustată la numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, indicatorul s-a redus cu 6,6%, cu scăderi de 49,8% la reparaţii capitale şi de 5,5% la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente . Lucrările de construcţii noi au crescut cu 4,5%.

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut la construcţiile inginereşti cu 23,3% şi la clădirile nerezidenţiale cu 0,8%. Creşteri au fost la clădirile rezidenţiale cu 52,0%.

Comparativ cu luna decembrie, în ianuarie volumul lucrărilor de construcţii a scăzut ca serie brută cu 66,5%, scădere evidenţiată astfel: lucrările de reparaţii capitale cu 88,2%, la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 72,4% şi la lucrările de construcţii noi cu 57,6%.

Pe obiecte de construcţii, au avut loc scăderi la construcţiile inginereşti cu 79,9%, clădirile nerezidenţiale cu 63,9% şi la clădirile rezidenţiale cu 16,4%.

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcţii a crescut pe total cu 5,1%, creştere evidenţiată la lucrările de construcţii noi cu 26,3%. Lucrările de reparaţii capitale şi lucrările de întreţinere şi reparaţii curente au scăzut cu 51,2%, respectiv cu 5,7%.

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a crescut la clădirile rezidenţiale cu 108,3% şi la clădirile nerezidenţiale cu 1,7%. S-au înregistrat scăderi la construcţiile inginereşti cu 8,3%.

 

 
Cuvinte cheie:
lucrari
, constructii
, scadere
, perioada
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide