ZF 24

Lucrările la mall-ul lui Pogonaru de la Obor încep săptămâna viitoare

Lucrările la mall-ul lui Pogonaru de la Obor încep...

Autor: Ana Maria Petcana

03.09.2014, 14:59 3011

Veranda Shopping Center este situat pe fostul amplasament al fabricii de mase plastice Prodplast, care a fost relocată.

Pentru finanţarea proiectului, acţionarii Prodplast Imobiliare, firma prin care omul de afaceri dezvoltă un centru comercial, au aprobat în august lansarea unei emisiuni de obligaţiuni de până la 10 milioane euro, majorarea capitalului şi accesarea unui credit de 35 milioane euro.

De asemenea, Prodplast Imobiliare a desemnat firma CBRE România pentru închirierea spaţiilor din centrul comercial şi a angajat firma Barsine Investiţii pentru managementul de proiect şi alte servicii conexe în vederea realizării investiţiei.

Pogonaru a încheiat un acord cu reţeaua de hipermarketuri Carrefour pentru un spaţiu de circa 10.000 de metri pătraţi în cadrul centrului comercial.

Centrul comercial urmează să concureze în zonă cu Mega Mall, dezvoltat de fondul sud-african NEPI în apropiere de Arena Naţională, dar şi cu ParkLake Plaza, în construcţie în cartierul Titan.
Prodplast Imobiliare a anunţat încă din 2012 că vrea să construiască un centru comercial în zona Obor, iar anul trecut a început demersurile privind începerea proiectului.

Acţionarii Prodplast au decis în 2008 divizarea producătorului de mase plastice în două firme, dintre care una cu activităţi imobiliare, care deţine terenurile şi clădirile din Bucureşti, evaluate 206,3 milioane lei la acel moment. Prodplast Imobiliare este listată la bursa din Sibiu şi are o capitalizare de 312 milioane de lei (71 milioane de euro).

Omul de afaceri Florin Pogonaru este acţionar indirect al Prodplast Imobiliare, prin mai multe firme.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO