ZF 24

Lucrările la proiectul Mega Mall din Pantelimon au intrat pe ultima sută de metri: 2.000 de muncitori lucrează la amenajarea magazinelor

Lucrările la proiectul Mega Mall din Pantelimon au...

Autor: Cristi Moga

02.02.2015, 11:46 6870

Proiectul Mega Mall din cartierul bucureştean Pantelimon, cel mai important centru comercial dezvoltat în Capitală în ultimii cinci ani, a intrat pe ultima sută de metri, deschiderea fiind programată în mai puţin de trei luni, pe 23 aprilie.

Dezvoltat de grupul sud-african NEPI şi austriecii de la Real4You printr-o investiţie de circa 165 de milioane de euro, Mega Mall va avea o suprafaţă închiriabilă de 72.000 mp, intrând în categoria mallurilor mari din Bucureşti, alături de AFI Palace Cotroceni, Sun Plaza şi Băneasa Shopping City.

După ce spaţiile mari au fost închiriate către retaileri precum Peek & Cloppenburg, Zara, H&M, C&A, LC Waikiki, Marks & Spencer, New Yorker sau Koton, dezvoltatorii spun că pentru spaţiile mici au creat liste de aşteptare.

„La mai puţin de un an de la turnarea fundaţiei celui mai nou mall din Bucureşti, în februarie 2014, majoritatea retailerilor principali ai acestuia au început deja amenajarea magazinelor. Mega Mall se află  în acest moment în ultima fază de construcţie, la ridicarea clădirii participând peste 2000 de muncitori. Dintr-o suprafaţă totală construită de 210.000 metri pătraţi, 72.000 reprezintă spaţiul închiriabil. Suprafaţa este ocupată aproape în întregime, iar pentru cele câteva spaţii mici rămase disponibile, s-a creat o listă de aşteptare pentru potenţialii retaileri”, au anunţat dezvoltatorii.

În zona de entertainment, mallul va dispune de un multiplex Cinema City cu 14 săli, un centru World Class cu piscină semi-olimpică, un sports bar, cu bowling şi o zonă de food-court de 10.000 mp.

La ultimul etaj va fi amenajată o terasă care va oferi o panoramă spre Arena Naţională, dar şi spre clădirile înalte din centrul oraşului, în timp ce parcarea va număra 3.000 de locuri, o treime dintre acestea fiind amenajate pe acoperiş.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO