ZF 24

Madoff, autorul unei fraude de 65 mld. dolari, condamnat in 6 luni. Dosarul FNI nici dupa 9 ani nu este incheiat. Comentati aici

Madoff, autorul celei mai mari escrocherii financiare din istorie, condamnat la 150 de ani de inchisoare
29.06.2009, 19:01 36

Bernard Madoff, fostul presedinte al bursei Nasdaq si autorul celei mai mari fraude din istoria finantelor, a fost condamnat la o pedeapsa cumulata de 150 de ani de inchisoare, informeaza Bloomberg. "Nu cer iertare", a declarat Madoff, la prima prezentare in fata instantei, dupa ce a pledat vinovat pe data de 12 martie, intr-o schema Ponzi care a provocat pagube estimate la 65 de miliarde de dolari.

Afaceristul american a recunoscut in martie ca a derulat o schema piramidala cu fonduri de 65 de miliarde de dolari, pe parcursul a 20 de ani, in care a folosit banii noilor clienti pentru a plati profituri fictive investitorilor anteriori.

Frauda bancherului american a iesit la iveala in luna decembrie a anului trecut, dupa ce acesta s-ar fi confesat apropiatilor ca afacerea sa nu este decat "o minciuna", nefiind de fapt decat o schema Ponzi. In Romania, cel mai celebru caz de frauda financiara, dosarul FNI, nu a fost inca rezolvat la 9 ani de la descoperirea fraudei.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO