ZF 24

Managerii tind să piardă timpul rezolvând „nimicuri“

Managerii tind să piardă timpul rezolvând „nimicuri“

Autor: Corina Mirea

25.01.2015, 12:59 1179

Au tendinţa de a petrece o bună parte din timpul de lucru rezolvând solicitări sau probleme cu impact nesemnificativ asupra performanţei lor şi sunt adepţi ai „multitasking“-ului atunci când sunt la birou – acestea sunt cele mai „nocive“ obiceiuri care îi fac pe mulţi dintre managerii români să uite cel mai des de obiectivele pe care le au scrise în fişa postului, este de părere Gina Calagiu, o antreprenoare care a dezvoltat Agenius, un program de management al performanţei în organizaţii, bazat pe echilibrarea vieţii personale a angajaţilor cu cea profesională.

„Managerul trebuie să «acţioneze», să facă acele lucruri care sunt importante şi care determină îndeplinirea obiectivelor. Or, sunt manageri care petrec prea mult timp răspunzând solicitărilor care au un impact nesemnificativ în acest sens. Un alt obicei neproductiv al lor este «multitasking-ul» în defavoarea «focusului». Productivitatea noastră maximă vine după cel puţin 20 de minute de lucru concentrat şi neîntrerupt pe o singură activitate“, explică Gina Calagiu, care este şi consultant strategic şi acţionar al Rohe România, furnizor de servicii de mentenanţă pentru reţele de distribuţie din industria carburanţilor.

Ea susţine că, pentru a-şi atinge obiectivele, managerii ar trebui să îşi aloce trei minute la începutul unei săptămâni pentru a-şi da seama care sunt activităţile cele mai importante din următoarele cinci zile lucrătoare care îi conduc către rezultate. Iar ca să îşi atingă obiectivele la final de an trebuie să îşi înlocuiască obiceiurile nocive cu unele care să îi ajute să îşi organizeze mai bine timpul şi activităţile, cum ar fi alocarea a cinci minute pe zi în care să răspundă la opt întrebări care să îi ducă mai aproape de o „reţetă“.

Rohe România a avut la finalul anului 2013 trecut afaceri de peste 61,5 milioane de lei şi un număr mediu de aproape 130 de angajaţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO