ZF 24

Martin Schulz, preşedinte Parlamentului European: Statele care au rămas în UE trebuie să discute cum să îmbunătăţească Europa şi cum să protejeze zona euro

Martin Schulz, preşedinte Parlamentului European:...

Autor: Ştefan Stan

24.06.2016, 11:00 608
 

Parlamentul a decis că se va întâlni marţi pentru a adopta o rezoluţie pentru a vedea care sunt paşii necesari de luat în urma referendumului din Marea Britanie, a declarat Martin Schulz, preşedintele Parlamentului European, într-o conferinţă de presă. 

”Noi ca Parlament european, în urma articolului 50 din Tratatul European, jucăm un rol important în ceea ce se va întâmpla în perioada următoare. Suntem foarte trişti de poziţia votanţilor din Marea Britanie, dar este o expresie a unei ţări suverane de a ieşi din spaţiul comunitar. Acum, trebuie să vedem din punct de vedere legal care sunt paşii următori”.

Schulz a spus că a luat la cunoştinţă de anunţul premierului David Cameron de a îşi da demisia, în octombrie.

”Noi cei din Parlamentul european suntem gata să contribuim cât putem pentru a face o tranziţie uşoară. Este nevoie de stabilitate pe ambele părţi, atât pentru cele 27 de state membre, cât şi pentru Marea Britanie. Acum că Marea Britanie a decis să plece, statele membre care au rămas în UE trebuie să discute cum să îmbunătăţească Europa şi cum să protejeze zona euro şi Uniunea Europeană în luna viitoare împotriva la ce se întâmplă deja pe pieţele internaţionale şi cu lira. Avem nevoie de stabilitate şi asta este ceea ce sper să atingem în întâlnirile viitoare”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO