ZF 24

Masinile de lux, primele care au iesit din criza in ianuarie - GALERIE FOTO

Masinile de lux, primele care au iesit din criza in ianuarie - GALERIE FOTO
15.03.2010, 11:26 30

Vanzarile limuzinelor de lux au inregistrat in luna ianuarie ocrestere de 14% fata de perioada similara a anului trecut, de lasapte unitati, la opt. Cresterea se datoreaza aproape inexclusivitate noului Porsche Panamera, prima limuzina aconstructorului german din care s-au vandut doua modele si nouluiMercedes-Benz S-Klasse, care cu patru unitati ramane liderulsegmentului. Pretul de pornire al unui Porsche Panamera este de97.800 de euro, cu TVA inclus, iar cel al unui Mercedes-BenzS-Klasse de la 76.000 de euro.

Locurile trei si patru in clasamentul celor mai bine vandutelimuzine au fost ocupate de BMW Seria 7 si Volkswagen Phaeton,fiecare cu cate un model vandut.

In total, Porsche a vandut pe piata locala la nivelul luniiianuarie sapte masini, in crestere cu 133% fata de prima luna aanului trecut, cand a vandut trei automobile. Cel mai bine vandutmodel al constructorului a fost SUV-ul Cayenne cu cinci unitati,dintre care trei au reprezentat versiunea diesel a acestuia.

Tot in luna ianuarie s-au inmatriculat sase modele Ferrari,adica un sfert din vanzarile din 2009 ale Forza Rossa, importatorulmarcii italiene. Cumulat, valoarea celor sase masini se apropie depragul de 1,5 mil. euro. Unul din bolizi este un Ferrari F430Scuderia Spider, model realizat in editie limitata de 499 deexemplare si cu un pret de 300.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO