ZF 24

Mechel: Lucrăm noaptea pentru că atunci energia este ieftină. Cu cât au scăzut facturile companiilor după ieftinirea curentului cu 20% de la începutul anului?

Mechel: Lucrăm noaptea pentru că atunci energia este...

Autor: Roxana Petrescu

14.11.2013, 00:08 433
Consumatorii de energie spun că facturile le-au scăzut cu circa 5-10% comparativ cu începutul acestui an, în contextul în care preţul pe contractele bilaterale încheiate pe bursa de electricitate OPCOM a scăzut cu peste 20%, de la 220 de lei în ianuarie la circa 170 de lei pe MWh în prezent. Pentru a avea acces la o energie cât mai ieftină, unii consumatori au ales să-şi modifice programul de producţie, preferând să funcţioneze în orele de noapte, atunci când consumul scade, dar energia este cea mai ieftină. Alţii şi-au reziliat contractele cu vechii furnizori, iar unii au investit şi în eficienţă energetică.
 
„Noi lucrăm cu un furnizor de energie, iar singurul lucru pe care l-a făcut furnizorul până acum a fost să treacă de la un preţ constant la unul care variază în funcţie de anumite intervale orare. Prin acest lucru estimăm o scădere a facturii de circa 5%, scădere care vine mai ales din tarifele diferenţiate în funcţie de ore. De la începutul acestei luni noi lucrăm de la 5 după-amiaza la 7 dimineaţa, pentru că pe timpul nopţii este cea mai ieftină energie. Am mai avut acest sistem la începutul anului, apoi am trecut la program normal, iar acum am revenit la el“, spune Aurel Diamandi, manager de productie al Mechel Târgovişte, companie care consumă anual circa 0,4 TWh de energie, aproape 1% din cât consumă România în total. Furnizorul de energie al Mechel este Tinmar-Ind, companie controlată de omul de afaceri Augustin Oancea, cel mai mare trader privat de electricitate din România, cu un business de peste 300 de milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO