ZF 24

Medicover România a avut o creştere de 18% în S1. ”Până în prezent, 2017 s-a dovedit un an dinamic pentru noi”

Medicover România a avut o creştere de 18% în S1....

Autor: Georgiana Mihalache

31.07.2017, 12:15 348

Medicover România, divizia grupului suedez, al treilea jucător pe piaţa locală de servicii medicale private, a raportat venituri de 36 de milioane de euro în primele şase luni din 2017, un avans de 18% faţă de aceeaşi perioadă din anul trecut. Veniturile includ, pe lângă clinicile şi spitalul Medicover, şi divizia de laboratoare Synevo România.

„Până în prezent, 2017 s-a dovedit un an dinamic pentru noi, în care am continuat să ne extindem prezenţa în România, prin dezvoltarea clinicii din Oregon Park Bucureşti şi achiziţia reţelei medicale Iowemed din judeţul Constanţa”, a spus Adrian Peake, director general Medicover România.

Obiectivul Medicover pentru România este dezvoltarea reţelei naţionale de clinici de pe piaţa locală, în timp ce Synevo a ajuns la 16 laboratoare la nivel naţional.

La nivel de grup, Medicover a crescut de asemenea cu 18%, raportând venituri consolidate de 283 de milioane de euro în prima jumătate a lui 2017. Grupul Medicover este listat la bursa din Stockholm.

„Divizia de servicii medicale (Healthcare Services) a raportat o creştere importantă, sprijinită de evoluţia favorabilă a pieţelor din Polonia şi România”, a spus Fredrik Râgmark, CEO al Medicover.

Laboratoarele reprezintă în continuare divizia care aduce cele mai mari venituri, generând 150 de milioane de euro în primele şase luni la nivel de grup, o creştere de peste 20% faţă de aceeaşi perioadă din anul trecut.

Divizia de servicii medicale a crescut la nivel de grup cu 15%, până la 137 de milioane de euro în primul semestru.

„Business-ul de servicii achiziţionate de persoane fizice din Polonia şi România se dezvoltă mai rapid, dar pornind de la o bază mai redusă, şi a generat o treime din creştere”, potrivit raportului financiar al companiei.

Medicover ocupă locul al treilea în piaţa de servicii medicale private din România, cu afaceri de 257 de milioane de lei anul trecut, cifră care include şi veniturile Synevo România. La nivel naţional, Medicover are o reţea de 25 de clinici şi un spital generalist în Capitală.

Piaţa serviciilor medicale private este dominată de MedLife, cu afaceri de 526 de milioane de lei anul trecut, urmată de Regina Maria, cu afaceri de 406 milioane de lei în 2016.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO